keskiviikko 14. lokakuuta 2015

patate douce, écureuil, lueur d'espoir!


en ehkä ole kovinkaan kokenut maailmanmatkaaja, mutta jos jostakin voin puhua kuin asiantuntija, niin matkaan valmistautumisesta. 

lähdemme huomenna syysreissulle etelä-ranskaan, marseilleen, ja minä olen valmistautunut tätä varten jo viikon. enkä nyt puhu maitohappobakteerikuureista tai pyykkäämisestä, vaan henkisestä valmistautumisesta.  maanantaina kävin hankkimassa matkalukemiseksi ranskalaista kirjallisuutta (myönnetään, jätin tällä kertaa alexandredumasit hyllyyn ja mukaan tarttui anna gavaldaa ja gregoire delacourtia...), eilen katsoin lempielokuvani intouchables - ranskalainen, totta kai! instagramissa taas aloin seuraamaan tiliä nimeltä @frenchwords. sieltä feediini päivittyy joka päivä yksi ranskankielinen sana, jonka opettelen. tällä hetkellä osaan sanat bataatti, toivo, retiisi, orava, huivi ja peukalo. tai no, osaan ainakin kirjoittaa ne, lausuminen kun nyt on taas aivan toinen tarina. (matkan jälkeen lupaan kertoa, oliko valtaisasta sanavarastostani apua!) lisäksi spotify-listani täyttyvät lentoja varten takavuosien lempiyhtye phoenixista. 

sama homma toistuu joka kerta. prahan lomalla luin vain milan kunderaa, tukholmaa varten katselen beck-elokuvia. kutsuisin tätä ehkä kulttuuriturismiksi, jota harjoitan normaalin valokuvien ottamisen ja nähtävyyksillä käyskentelyn ohella. 
samalla yritän taistella jenkkiviihteen ylivaltaa vastaan omassa pienessä maailmassani. 

siispä, au revoir! 


http://www.amazon.com/Intouchables-Fran%C3%A7ois-Cluzet/dp/B0087IT8FK <-- kuva täältä


p.s. sekä kirjat että etenkin kyseinen elokuva ovat vahvoja suosituksia! jos joskus itse sairastun vakavasti tai halvaannun, toivon löytäväni ihmisiä, jotka jaksavat olla seurassani kuin Driss!

♪ phoenix -lisztomania

♪ phoenix - too young

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti