keskiviikko 8. helmikuuta 2017

mitä syödä pietarissa?









tämä oli todellinen löytö! cafe ukrop on pietarilainen pikkuketju, jolta löytyy yhteensä kolme ravintola-kahvilaa kaupungin eri puolilta. kaikki tarjottava on kasvisruokaa, usein myös vegaanista, ja esimerkiksi juomamme olivat kahvilasssa valmistettuja mehuja limsojen sijaan. kasvisburgeri toimi tosi hyvin! täytyy vain muistaa, että annoskoot eivät usein vastanneet suomalaisia ja siksi pitää huolta siitä, että nälkä todella lähtisi! 
fiilistelin tosi paljon vierailemamme nevski prospektin sivukadulla sijaitsevan ukropin sisustusta ja ilmapiiriä näin muutenkin.


matkan juhla-aterian nautimme vodka roomissa, joka tarjosi meille todella autenttisen elämyksen venäläisestä ilonpidosta. lisäksemme ravintolasalissa ruokaili kolme venäläisseuruetta, jotka tilasivat pöytään pulloittain vodkaa, söivät alkupaloja saman ajan puitteissa kuin me kolmen ruokalajin illallisen, pitivät puheita ja nauttivat liveslaavilaismusiikista, jota oli tarjolla. täytyy myöntää, että meininki hymyilytti ja muisto siitä hymyilyttää edelleen; tunnelma oli lämminhenkinen ja sympaattinen, sitä tunsi olonsa tervetulleeksi kaiken sen keskellä. 
täällä söimme stroganoffia, pelmeneitä ja blinejä kaviaarilla. maistoimme toki myös vodkaa ja jälkiruoka kuului luonnollisesti asiaan. 




vaffel jäi mieleeni ehkä omana suosikkinani. etsimme välipalapaikkaa ennen vodka-roomissa nautittua illallista ja törmäsimme "kotimatkalla" vaffeliin. bongasimme sympaattisen kyltin kadulla ja astuimme sisään. meitä varten haettiin työporukan ainoa englannintaitoinen, palvelu oli ystävällistä ja vohveli erinomaista! söin pinaattivohvelia feta-täytteellä ja se oli kyllä herkullista! olen myös tähän paikkaan erityisen rakastunut, koska löysimme ihanan paikan aivan sattumalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti